×

SUMMIT 100

ASA Prevent grupacija i BBI banka domaćini ovogodišnjeg susreta privrednika iz regiona

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe okupit će u Sarajevu najeminentnije poslovne lidere iz regiona uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Samit 100 trajat će u periodu od 28-30.05.2016. na lokaciji Terme Ilidža u organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke. Koopredsjedavajući ovogodišnjeg Samita 100 su Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga i Amer Bukvić, direktor BBI banke.

„Bosna i Hercegovina će nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije,  po prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu koji okuplja poslovne lidere jugoistočne Evrope da bi na jednom mjestu predstavile primjere dobre prakse i istovremeno radile na jačanju potencijala za nove investicije kroz saradnju i razvojne projekte“, istakao je Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga, te dodao da će uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom „Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine“ biti održan zajedno sa Brdo Brijuni procesom koji će okupiti političku eminenciju jugoistočne i centralne Evrope.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore. Cilj ovakvog događaja jeste uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta život u regiji.