×

Samit100 biznis lidera jugoistočne evrope u Beogradu

Beograd, XX. septembar 2018 – Srbija će nakon sedam godina, 1. i 2. oktobra u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu, ponovo biti domaćin događaja SAMIT100 biznis lidera jugoistočne Evrope, regionalnog skupa poslovnih lidera i najviših političkih zvaničnika zemalja regiona. Centralna tema SAMIT100 2018 biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Samit 100 biznis lidera je prvi i jedinstven skup ovakve vrste u regionu i zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima usmerenim na unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona. Namera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Srpska asocijacija menadžera je jedan od inicijatora SAMIT100 i u saradnji sa Združenjem Menadžera Slovenije, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Atlas fondacijom iz Crne Gore, Alkaloidom iz Makedonije, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine okupiće ove godine u Beogradu preko 200 učesnika – vodećih privrednika regiona, predsednike vlada država regiona, ministre, kao i visoke zvaničnike međunarodnih institucija, partnerskih organizacija i medija.

SAMIT100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. SAMIT100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona. Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup održan je u Skoplju u oktobru 2017. godine. Sedmi SAMIT100 održaće se u Beogradu, 1. i 2. oktobra.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Represent Communications, ovlašćenoj agenciji za odnose sa javnošću, na 011/ 7152-500. Osobe za kontakt: Tamara Ivanković (063 384 047) i Anita Mikulić (063 384 230)