×

Predstavnici menadžmenta ASA Grupacije održali sastanak sa predstavnicima Unsko-sanskog kantona

Predstavnici Uprave ASA Grupacije održali su jučer sastanak  sa predstavnicima Vlade USK, kako bi razgovarali o potencijalima razvoja investicija u oblasti obnovljivih izvora energije na području ovog kantona.  S obzirom da je USK već ranije pokazao opredjeljenost za ulaganje u obnovljive izvora energije i stvorio preduslove za razvoj ove oblasti,  održan je sastanak na kojem smo razgovarali o mogućnostima saradnje.

Kako su predstavnici ASA Grupacije istaknuli, ova kompanija prepoznala je potencijal i značaj ove industrije i strateški je opredijeljena za dalje širenje u ovoj oblasti, te je kroz svoju članicu ASA Energija već napravila iskorak u segmentu proizvodnje i prodaje električne energije. Na određenim lokacijama u BiH, gdje Grupacija ima proizvodne pogone
već je investirano u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, i isto planiraju nastaviti i u narednom periodu.

Ministar Adnan Alagić, zahvalio se potencijalnim investitorima u svoje ime i u ime premijera Unsko-sanskog kantona. Također istaknuo je zadovoljstvo što je jedan ovakav potencijalni investitor izrazio interes za ulaganje na području našeg Kantona, te naglasio da je to prije svega rezultat aktivnosti čija je svrha pojednostavljenje i transparentnost procedura, kako bi se unaprijedilo poslovno okruženja, kreirao bolji ekonomski i poslovni ambijent koji treba doprinijeti unapređenju poslovanja postojećih kompanija, ali i privlačenju i drugih potencijalnih domaćih i stranih investitora na području Unsko-sanskog kantona.