×

Ponosni sponzori maturantske parade

Ponosni sponzori maturantske parade

Maturanti širom Bosne i Hercegovine učestvovat će u najvećoj maturantskoj zabavi na svijetu, a ovogodišnja jubilarna 10. maturantska parada bit će održana pod sloganom “Stop nasilju”, čime će maturanti pokazati svoje opredjeljenje jasnoj borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja.

Maturanti imaju priliku da u toku dva mjeseca priprema za završnu maturantsku smotru provedu vrijeme s maturantima iz drugih srednjih škola te tako razmijene iskustva i steknu nova poznanstva.

Pripremljen je raznolik sadržaj kao što je party, generalna proba i Pool Party na Termalnoj rivijeri Ilidža kao i veliki završni koncert 20. maja u prostoru My Face u Sarajevu.

Treninzi će biti održani u Studiju 1, svake subote, od 12. marta, a prijave maturanti vrše u svojim školama ili direktno kod organizatora.

Kao partner u projektu, Fondacija Hastor će uz ASA Prevent i ove godine za sve maturante osigurati plave i žute majice, kao i kišobrane koji su neophodan rekvizit koreografije koju će i bh.maturanti izvesti u isto vrijeme 20. maja sa 30.000 maturanata iz Evrope.