×

Ministar Šabić i direktor Hadžiselimović: Poboljšati uslove za rad u industrijskim zonama

Lakše dobivanje dozvola za privrednike i poboljšanja uslova za rad u industrijskim zonama Kantona Sarajevo bio je povod današnjeg sastanka ministra privrede Kantona Sarajevo Muharema Šabića sa direktorom ASA Prevent Grupacije Eldinom Hadžiselimovićem.

Tokom sastanka poseban akcent je stavljen na rješavanje komunalne infrastrukture u Novoj industrijskoj zoni u Vogošći i Poslovnoj zoni u Rajlovcu.

“Ministarstvo privrede nastoji da popravi poslovno okruženje u Kantonu Sarajevo i da pomogne kako već postojećim tako i novim privrednim društvima da ulažu u industrijske zone”, istakao je ministar Šabić te dodao kako je važno da  u narednom periodu organi vlasti, ovisno od njihovih nadležnosti, u skladu s propisima osiguraju dodatne pogodnosti za poslovanje u pogledu osiguranja poslovnih olakšica za privredne subjekte koji svoje poslovanje obavljaju u industrijskoj zoni.

Potcrtao je kako je resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo u interesu da u Kanton Sarajevo  dovedu kvalitetne investitore.

“ASA Prevent Grupacija vodeći je privatni poslovni sistem u BiH. Na području Kantona Sarajevo, ASA Grupacija zapošljava 750 osoba i kontinuiranim investicijama u razvoj poslovanja, kako u finansijskom sektoru tako i drugim oblastima kao što su usluge, zdravstvo, energija i nekretnine, značajano doprinosimo ekonomskom napratku kompletne BiH”, pojasnio je direktor Hadziselimović.

Naglasio je da kroz saradnju sa relevantnim institucijama oni žele omogućiti kvalitetnije uvjete za poslovanje a jedan od prioriteta su svakako industrijske zone koje trenutno ne služe svrsi, odnosno još uvijek nisu funkcionalne na način na koji bi trebalo da rade i privrednicima omoguće olakšice u poslovanju i brže rješavanje birokratksih procedura.

Direktor Hadžiselimović je rekao kako vjeruje da će zaključci današnejg sastanka biti implementirani vrlo brzo.