×

IK Banka mijenja naziv u ASA Banka

Sarajevo, 03.01.2017. IK Banka u novu godinu ulazi kao ASA Banka. Novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke u vlasništvu vodećeg poslovnog sistema ASA Prevent grupacije.

Nakon što je u augustu ove godine završen proces pripajanja Moja Banka IK Banci, Skupština Investiciono-komercijalne banke DD Zenica 21.11.2016. godine donijela je odluku o promjeni naziva i sjedišta Banke, što je potvrđeno i Upisom u registar Općinskog suda u Sarajevu.

Novo sjedište Banke nalazi se na adresi: Trg međunarodnog prijateljstva 25, 71000 Sarajevo.

„ASA BANKA DIONIČKO DRUŠTVO SARAJEVO novi je naziv kojim šaljemo poruku pripadnosti jakom poslovnom sistemu, a istovremeno pokazujemo opredijeljenost za podršku razvoju privrede i kompletnog bh. društva“ izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke, te dodao kako će ASA Banka u narednom periodu raditi na kreiranju inovativnih proizvoda kojima želi pružiti kvalitetnu uslugu klijentima i vratiti povjerenje u domaći bankarski sektor.

U 2017. ASA Banka pokreće proces rebrandinga kojim ćemo jačati korporativni identitet i biti prepoznatljivi na tržištu. Sa ciljem da nastaviti pozitivan rast, Banka će ostati stabilan i pouzdan partner svim klijentima, sa još snažnijim naglaskom na kvaliteti usluge i sigurnosti.

„ASA Banka će pokazati da je spoj 60 godina bankarske tradicije i snage modernog poslovanja naša dobitna kombinacija ka cilju da budemo najveća domaća banka“ zaključio je direktor Mustafić.