×

ASA ulazi u segment zdravstva Eurofarm Centar

Višegodišnja tradicija u kvaliteti usluga

Privatna zdravstvena ustanova Eurofarm Centar Sarajevo je medicinska ustanova sa dugogodišnjim iskustvom u liječenju pacijenata i pružanju zdravstvenih usluga iz široke palete medicinskih oblasti i farmaceutske djelatnosti.

Karakteriše je višegodišnja tradicija u kvaliteti, efikasnosti, sigurnosti i dostupnosti u pružanju zdravstvenih usluga korisnicima. Od osnivanja do danas svojim pacijentima obezbjeđuje visoko kvalitetnu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu najeminentnijih stručnjaka iz oblasti zdravstva. U mogućnosti su u kratkom vremenskom roku provesti kompletnu evaluaciju zdravstvenog stanja pacijenata bez čekanja i na jednom mjestu.

Najstarija privatna poliklinika

“Poliklinika Eurofarm Centar je jedna od najstarijih poliklinika u državi i jedna od prvih u Kantonu Sarajevo. I 17 godina je kako radimo. Počeli smo stidljivo kao poliklinika, tri godine poslije rata. Poliklinika je u privatnom vlasništvu. Startala je sa četiri ordinacije i laboratorijem i u početku smo se bazirali na tri ordinacije i laboratorij. No, daljnju sudbinu i širenje Eurofarma diktiralo je tržište i, naravno, pacijenti. Tako da trenutno imamo 14 registriranih djelatnosti na tri lokacije: centralna lokacija je na Ilidži, gdje imamo 800 kvadratnih metara, druga lokacija već 12 godina se nalazi u poslovnom centru UNITIC, treća lokacija je tri godine stara i to je naša ordinacija sa ljekarom opšte prakse i medicine rada koja se nalazi u sklopu IUS-a (Internacional University Sarajevo na Ilidži). Naša poliklinika nudi –  specijalističko-konsultativne, kao i usluge iz oblasti hirurgije. Prepoznatljivi smo po velikom broju eminentnih stručnjaka”, kaže u razgovoru za Oslobođenje prim. mr. ph. Šukrija Huseinović, generalni direktor Eurofarm Centra.

Eurofarm Centar danas raspolaže sa 2.150 kvadratnih metara poslovnog prostora; upošljava 42 radnika u stalnom radnom odnosu i dvadeset  saradnika sa ugovorom o djelu. Filozofija poliklinike Eurofarm Centra se bazira na uskoj povezanosti između pacijenta, liječnika i poliklinike.

“Posebno bismo se osvrnuli na naše menadžerske preventivne preglede, te usluge Porodične medicine (pacijenti mogu doći sa knjižicom zdravstvenog osiguranja KS-a u našu polikliniku i dobiti besplatne usluge – naravno, ako im je zdravstveni karton u našoj ustanovi), te usluge Medicine rada, gdje radimo sve vrste ljekarskih uvjerenja”, kazao je direktor Eurofarma.

Plan proširenja

Laboratorij Eurofarm Centra je uspješno započeo i završio proces certificiranja. Uz prostor, vrhunsku opremu i stručni kadar, laboratorij je sada u rangu sa većim certificiranim laboratorijima u regionu. Na usluzi su svakim radnim danom od 8 do 15 sati. Laboratorijski nalazi su dostupni pacijentima istog dana.

“Shodno strateškim planovima za širenje poslovanja u BiH, kao i određenim okolnostima unutar prethodne vlasničke strukture, pojavila se potreba za pronalaskom ozbiljnog partnera koji može dodatno ojačati poziciju Eurofarma i podržati strategiju daljeg razvoja brenda u BiH. Upravo je ta ideja i bila razlog ulaska u pregovore sa ASA Grupacijom, koja je kao lider u BiH ubrzo postala većinski vlasnik poliklinike Eurofarm. Jako smo sretni da je upravo ova grupacija, koja je već renomirano ime na tržištu u BiH, postala naš partner i vjerujem da ćemo na ovaj način ostvariti konkurentnu prednost i osigurati lidersku poziciju u BiH kada je u pitanju segment specijalističkih medicinskih usluga. Uzimajući u obzir poziciju ASA Grupacije te različite segmente poslovanja ove kompanije koja, između ostalog, uključuje usluge osiguranja, vjerujemo da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama ponuditi jedinstven paket usluga i proizvoda za naše klijente”, naglašava Huseinović.

Nove lokacije

Ono što je veoma značajno za Eurofarm polikliniku Sarajevo i ASA Grupaciju jeste da u dogledno vrijeme planiraju zajednički raditi na novom projektu. Eurofarm poliklinika u narednih šest mjeseci proširiće svoju djelatnost kako po pitanju opreme i kadra, tako i sa dvije nove lokacije.

 

Izvor Oslobođenje: http://www.oslobodjenje.ba/opusteno/zdravlje/eurofarm-centar-sarajevo-visegodisnja-tradicija-u-kvaliteti-usluga