×

ASA Grupacija slavi 20 godina uspješnog poslovanja

Od 12.11.1995. god. kada je sve počelo, izrasli smo u prepoznatljivo ime u poslovnom svijetu. Ideja poduzetništva je ostala prisutna od samih početaka pa sve do danas. ASA Grupacija trenutno ima 20 firmi-članica iz različitih oblasti poslovanja. Stalna ulaganja i inovativne ideje bile su osnova da se ASA pozicionira kao jedan od stubova bh. ekonomije i društva. U proteklom periodu, ASA Grupacija je zadržala poziciju najpoželjnijeg poslodavca u BiH, te se zajedno sa Prevent Grupacijom pozicionirala na listu TOP 500 kompanija u Centralnoj Evropi.  Danas je ASA brand prepoznat ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regiji.

Zahvaljujući prvenstveno viziji osnivača, strategiji menadžmenta, te iskrenoj predanosti uposlenika imamo kontinuitet uspješnog poslovanja i zadovoljnih klijenata. U dosadašnjem poslovanju sva ostvarena dobit se reinvestirala u dalji razvoji i rast ASA Grupacije, što je rezultiralo našim dosadašnjim uspjehom.

Kroz protekli period, menadžment je kontinuirano i strateški djelovao u smjeru diversifikacije poslovanja kako bi se minimizirala ovisnost Grupacije od prodaje novih VW vozila. Kao rezultat toga ASA Grupacija danas je prisutna i u drugim oblastima poslovnog djelovanja.

U 2015. god. smo dodatno ojačali našu poziciju u bankarskom sektoru preuzimanjem većinskog udjela IK Banke. Dodatno smo investirali u vlasničku strukturu BamCard-a, kao i u preuzimanje većinskog udjela poliklinike Eurofarm. Sve gore pobrojane aktivnosti su sastavni dio strateških odluka daljeg razvoja Grupacije.

Poslovni pravac djelovanja ASA Grupacije u daljem periodu će biti na dijelu finansijskog sektora, sektora usluga, nekretnina, sektora zdravstva i prirodnih resursa (hrana i energija). Fokusirat ćemo se kako na organski rast postojećih ASA  firmi tako i na moguće akvizicije, kao i na pokretanje novih kompanija sa ciljem odgovora potrebama na tržištu. Uporedo ćemo biti fokusirani i na druge poslovne prilike koje nam se potencijalno ukažu. Cilj nam je da u svakoj od gore pobrojanih poslovnih oblasti budemo prepoznatljivi i uspješni.

Sve navedene aktivnosti i investicije će dodatno ojačati ASA Grupaciju i dati pečat budućem rastu, razvoju i diversifikaciji proizvoda i kupaca.

Vođeni vizijom koja nas prati od samih početaka, vjerujem da ćemo zajedno nastaviti razvijati ideju poduzetništva u BiH.

Eldin Hadžiselimović,

Generalni direktor ASA Holding