×

ASA Group preuzela Vakufsku banku

ASA Finance, članica ASA Group, kupila je većinu dionica Vakufske banke čime je postala većinski vlasnik ovog dioničarskog društva.

Na Sarajevskoj berzi izvršena je kupovina više od 550.000 dionica Vakufske banke d.d. Sarajevo po cijeni od 31 KM po dionici čime je izvršen promet, odnosno transakcija veća od 17.200.000 konvertibilnih maraka.
“Zadovoljstvo nam je potvrditi da je ASA Finance danas preuzela većinski udio u vlasništvu Vakufske Banke. Ovim preuzimanjem ASA grupacija nastavlja jačati ulogu u bh. bankarskom sektoru te zagovara dalju konsolidaciju istog. Kolektivu i klijentima Vakufske Banke želimo dobrodošlicu u porodicu ASA Grupacije. Vjerujemo da će uspješna konsolidacija usluga i proizvoda sa ASA Bankom u narednom periodu dodatno podići kvalitet i standarde poslovanja, a građanima i privrednicima BiH biti oslonac i dugoročni partner u kreiranju sigurne budućnosti i poslovanja“, izjavili su iz ASA Grupacije.

ASA Finance, članica ASA grupacije, u više navrata je u posljednje vrijeme potvrdila opredjeljenje za ulaganje u finansijski sektor u BiH, a dokaz tome bila je i namjera o akviziciji Vakufske banke.